Even voorstellen


Mijn naam is Marike en ik ben wat men noemt een echte dierengek! Natuurlijk moet je van honden houden als je hun kapster wilt worden maar mijn passie gaat wel wat verder dan dat.

Als kind sprong ik in de bres voor ieder dier in nood (en nog!). Toen ik nog klein was probeerde ik iedere vertrapte regenworm te redden door hem thuis in een plastic bakje te zetten, half zand (om te graven) en half gras (om doorheen te kruipen), in de hoop dat hij zou genezen. Ook vonden mijn ouders wekelijks briefjes op de trap met de dringende vraag of ik een eigen huisdier mocht en of in vegetarier mocht worden!

Wat ouder geworden ging ik op stap met een vriendje, naar Bemmel. Ik moest achterop de motor. In die tijd werkte ik in een casino en had (ik wist dat daar een paardenmarkt was) voor de zekerheid wat spaargeld meegenomen. Ik zou eens iets zieligs tegenkomen wat ik moest redden!

En ja hoor! We waren in de kroeg en daar komt een veehandelaar met een drie maanden oude Shetlander binnen. Het beestje zag er onverzorgd en ongelukkig uit en de man wilde hem verkopen maar was blijkbaar tussendoor aan een drankje toe. Mijn "dierenhart" bedacht zich geen moment; ik bood 300 gulden en Punkie was van mij.

Nu moest hij nog naar huis! Niet achter op de motor natuurlijk! Dus ik belde mijn broer met de vraag of hij me wilde halen want ik had een dier gekocht. Hij kwam al snel aanrijden in zijn BMW en helaas, was weer net zo snel zonder Punkie en mij naar huis. Wat ik wel dacht! Een Shetlander op de achterbank zeker!?

Ik vond een veehandelaar die Punkie en mij voor 80 gulden (!) een "lift" naar huis wilde geven.

Na Punkie, wat ouder, niet wijzer maar wel een eigen huis dus eigen baas, volgden er (en volgen er nog steeds) vele dieren.


Ervaring en opleidingen:

- opleiding dierenverzorgster;
- opleiding bij de "Dierenbescherming" voor trainster gehoorzame huishond;
- opleiding hondentrimster;
- 11 jaar vrijwilligster als trainster bij de  Dierenbescherming";
- 30 jaar ervaring als hondentrimster;
- eigen hondenkapperij in Groesbeek sinds 2007.